© 2016 Harry Klaassen
TIKA-EXCURSIE
Sartika Meilani  &  Collega`s Voor uw lokale Nederlands en/of Engels sprekende gidsen op Bali - Java - Lombok De andere eilanden van Indonesië doen wij in goed overleg met U.
Achterland BALI Het belangrijkste landbouwgewas is rijst . Er zijn twee soorten rijstbouw; de natte rijstvelden heten sawa's en de droge heten ladang. In het noorden is de vegetatie wat minder uitbundig dan in het zuiden, doordat het klimaat daar droger is. De hellingen aan de zuidkant zijn zeer vruchtbaar, het zachte gesteente wordt doorsneden door diepe rivierkloven, die op diverse plaatsen met fraaie rijstterrassen zijn afgezet . Het zuidelijk gelegen schiereiland Bukit is zeer droog en vormt een uitzondering op de rest van Zuid-Bali; het schiereiland bestaat uit kalksteen, hierdoor is het landschap kaler. In het dunbevolkte westen zijn de centrale bergen weelderig begroeid met tropische moerasbossen. Een groot deel ervan behoort tot het Bali Barat National Park .In het oosten zijn de hellingen van de nog actieve vulkaan Gunung Agung eveneens begroeid met tropische bossen. De Balinese flora telt meer boom- en plantensoorten dan in geheel Europa .De bevolking kent aan veel van de boomsoorten een religieuze en spirituele betekenis toe. Veel bij ons bekende kamer- en tuinplanten groeien in de vrije natuur op Bali .Opvallend zijn de honderden soorten orchideeën. De Balinese fauna heeft vooral in de rustige gebieden een grote rijkdom aan diersoorten .Het meeste wild leeft in de bossen op West-Bali, dit zijn o.a. luipaarden, wilde zwijnen, slangen, leguanen, hagedissen, schildpadden, apen, gekko's en vele vogelsoorten, w.o. de Bali-spreeuw . De prachtige koraalriffen vormen het leefmilieu van talrijke vissoorten. De hoogste berg van Bali is de nog actieve vulkaan Gunung Agung, hoogte tot 3150 meter, in het oosten in westelijke richting sluit een rij van vulkanen zich aaneen,  w.o. 5 die hoger zijn dan 2000 m. Bali heeft vele rivieren en een aantal kratermeren. Op Bali overheerst één kleur: groen, van het heldere, prille lichtgroen van de jonge rijstplanten op de sawa's tot het zware donkere groen, dat in de tropische bossen overheerst.
Info Bali
Wij hebben er alles aan gedaan om U een zo goed mogelijk beeld te geven van Bali als vakantie bestemming waarbij ik mij wel realiseer dat het helaas nooit helemaal compleet kan zijn. Er veranderen dagelijks vele zaken (ook op Bali) en er zijn altijd vragen voor deze toch wel verre en bijzondere reis. Stuur mij een e-mail en U krijgt altijd antwoord!
Loading
© 2016 Harry Klaassen webdesign
TIKA-EXCURSIE
Achterland BALI Het belangrijkste landbouwgewas is rijst . Er zijn twee soorten rijstbouw; de natte rijstvelden heten sawa's en de droge heten ladang. In het noorden is de vegetatie wat minder uitbundig dan in het zuiden, doordat het klimaat daar droger is. De hellingen aan de zuidkant zijn zeer vruchtbaar, het zachte gesteente wordt doorsneden door diepe rivierkloven, die op diverse plaatsen met fraaie rijstterrassen zijn afgezet . Het zuidelijk gelegen schiereiland Bukit is zeer droog en vormt een uitzondering op de rest van Zuid-Bali; het schiereiland bestaat uit kalksteen, hierdoor is het landschap kaler. In het dunbevolkte westen zijn de centrale bergen weelderig begroeid met tropische moerasbossen. Een groot deel ervan behoort tot het Bali Barat National Park .In het oosten zijn de hellingen van de nog actieve vulkaan Gunung Agung eveneens begroeid met tropische bossen. De Balinese flora telt meer boom- en plantensoorten dan in geheel Europa .De bevolking kent aan veel van de boomsoorten een religieuze en spirituele betekenis toe. Veel bij ons bekende kamer- en tuinplanten groeien in de vrije natuur op Bali .Opvallend zijn de honderden soorten orchideeën. De Balinese fauna heeft vooral in de rustige gebieden een grote rijkdom aan diersoorten .Het meeste wild leeft in de bossen op West- Bali, dit zijn o.a. luipaarden, wilde zwijnen, slangen, leguanen, hagedissen, schildpadden, apen, gekko's en vele vogelsoorten, w.o. de Bali-spreeuw . De prachtige koraalriffen vormen het leefmilieu van talrijke vissoorten. De hoogste berg van Bali is de nog actieve vulkaan Gunung Agung, hoogte tot 3150 meter, in het oosten in westelijke richting sluit een rij van vulkanen zich aaneen,  w.o. 5 die hoger zijn dan 2000 m. Bali heeft vele rivieren en een aantal kratermeren. Op Bali overheerst één kleur: groen, van het heldere, prille lichtgroen van de jonge rijstplanten op de sawa's tot het zware donkere groen, dat in de tropische bossen overheerst.
Wij hebben er alles aan gedaan om U een zo goed mogelijk beeld te geven van Bali als vakantie bestemming waarbij ik mij wel realiseer dat het helaas nooit helemaal compleet kan zijn. Er veranderen dagelijks vele zaken (ook op Bali) en er zijn altijd vragen voor deze toch wel verre en bijzondere reis. Stuur mij een e-mail en U krijgt altijd antwoord!
Voor uw lokale Nederlands en/of Engels sprekende gidsen op Bali - Java - Lombok. De andere eilanden van Indonesië doen wij in goed overleg met U.